قالب وبلاگ

سایت رسمی حسابداری و حسابرسی
نوشته شده توسط : سایت رسمی حسابداری و حسابرسی


قالب جدید دانلود



قالب آبی گرافیک



قالب موزیک دانلود فیلم



قالب موزیک سری دوم



قالب اینترنت



قالب حرفه ای موزیک



قالب میهن فیلم



قالب دانلود خاکستری



قالب سایت کاسپین



قالب سایت یاسین مدیا



قالب گرافیک



قالب پیکسفا



قالب دانلود فیلم



قالب پیکان




قالب تفریحی فان




قالب تفریحی سری دوم




قالب تفریحی آبی




قالب سیب




قالب دانلود نرم افزار




قالب دانلود حرفه ای




قالب لب تاپ




قالب هنری موبایل




قالب آبی زئوس



قالب موزیک مشکی




قالب موزیک پلیر



قالب کیبرد



قالب نور درون




قالب روشنایی





:: موضوعات مرتبط: , ,
:: برچسب‌ها: قالب های رزبلاگ , قالب های میهن بلاگ , قالب های پرشین بلاگ , قالب های بلاگفا , بر چسب ها : قالب جدید دانلود , قالب جدید دانلود سرویس رزبلاگ , قالب جدید دانلود سرویس میهن بلاگ , قالب جدید دانلود سرویس پرشین بلاگ , قالب جدید دانلود سرویس بلاگفا , قالب جدید دانلود سایت آراد دانلود , قالب سایت آراد دانلود ,
:: بازدید از این مطلب : 1315
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 11 خرداد 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سایت رسمی حسابداری و حسابرسی

میکروبلاگ نوعی از بلاگهاست که به شما امکان می دهد متن های کوتاه ( معمولا تا کمتر از بیست حرف) در مورد زندگی خود را بنویسید و آنها را برای دوستان و مشاهده گرهای علاقمند بصورت پیام متنی٬ پیام فوری٬ ایمیل و یا از طریق شبکه بفرستید. تویتر معروفترین بلاگ سرویس دهنده در این مورد است که در ژوئیه 2006 راه اندازی شد و در 2007 طی کنفرانس جنوب غرب که در مرکز ایالت تگزاس، آستین برگزار شد در میان راهبران این فن محبوبیت یافت. جایکو رقیب اصلی تویتراست.
 
با این وجود،  بتازگی خدمات جدید زیادی با همان ویژگی برنامه میکرو بلاگ  به وجود آمده است. کوین رز پایه گذار سیستم دیگ همراه با سه توسعه دهنده دیگر٬ سرویسی را تحت عنوان پاونس راه اندازی کرده اند که برنامه میکروبلاگ را با برنامه مربوط به مشترک کردن فایلها و نیز فراخوانی رخدادها در هم می آمیزد. دو وب سایت شبکه سازی معروف و اجتماعی دیگر به نامهای فیس بوک و مای اسپیس نیز دارای یک ویژگی میکروبلاگ هستند که "به روز آوری در موقعیت" نامیده می شود. میکروبلاگ در اروپا با استفاده از فرازر ( مقلدهای آلمانی و فرانسوی تویتر) و درچین با استفاده از ژوسا گسترش می یابند.


٭ تامب کست (انتشار انگشتی) - اصطلاحی است که به استفاده از موبایل برای ارسال متن٬ عکس و صدا یا مضامین تصویری ازطریق پیام کوتاه٬ پیام چند رسانه ای ٬ وپ پوش یا دیگر مکانیسم های ارسال اطلاق می شود. این یک اصطلاح تکامل یافته و مختص محتویات اولیه موبایل است که از قالبهای دسته بندی شده1 عموما صوتی، مکانیسم های ورود متنهای قابل پیش بینی و چند ضربه ای2 و ارسال محتوی بطور مستقیم برای گوشی های موبایل گرفته می شود.



٭ تامب لاگ (وبلاگ انگشتی) - گونه متفاوتی از یک بلاگ است که ارسال پستهای کوتاه و مختلط را درخلال ارسال پستهای طولانی تر که غالبا با بلاگ همراه می شوند آسان می سازد. فرمتهای رایج پستی که در تامبل لاگ یافت میشوند شامل لینک، عکس، نقل قول، مکالمه و ویدئو هستند. این فرمت برخلاف بلاگها غالبا برای به اشتراک گذاشتن نوآوریها، کشفیات و یا تجربیات یک نویسنده بدون ارائه تفسیرمورد استفاده قرار می گیرد.



تویتر یک سرویس میکرو بلاگ و شبکه ساز آزاد اجتماعی است که به کاربران اجازه ارسال آخرین خبرها (پستهای متنی که حداکثر از 140 حرف تشکیل شده باشد) از طریق ارسال پیام کوتاه ، پیام فوری، ایمیل، وب سایت تویتریا تقاضانامه ای نظیر تویتریفیک را می دهد. تویتر در ماه مارس 2006 توسط شرکت راه اندازی آبویس کورپ در سان فرانسیسکو بنیاد نهاده شد.


در این سرویس، آخرین خبرها بر روی صفحه پروفایل کاربر به نمایش درآمده ودر عین حال فورا برای کاربران دیگری که برای دریافت آنها نام نویسی کرده اند ارسال می شود. فرستنده خبر میتواند ارسال پیام را محدود به گروه دوستان خود کند (گزینه پیش فرض،  ارسال برای همه است). کاربران می توانند آخرین خبرها را از طریق وب سایت تویتر، پیام فوری، اس. ام .اس ، آر. اس .اس، ایمیل و یا از طریق یک تقاضانامه دریافت کنند. برای ارسال SMS در حال حاضر سه شماره جهت استفاده در دسترس میباشد: کدهای کوتاه برای ایالات متحده آمریکا و کانادا و یک شماره بریتانیا برای استفاده بین المللی. شرکت های طرف سوم متعددی نیز هستند که استفاده از ایمیل را برای ارسال ودریافت آخرین خبرها پیشنهاد می دهند.


تویتر بعنوان یک پروژه توسعه وتحقیقات در شرکت سهامی اودئو توسط نوآ گلاس و جک دورسی شروع شد و در مارس 2006 آغاز به کار کرد. گروه تویتر برنده  جایزه ساوت 2007 از جشنواره ساوت وست در دسته بندی بلاگ شد. دورسی در این مراسم سخنبه شوخی گفت: " میخواستیم از شما در 140 حرف یا کمتر تشکرکنیم . و اینکار را کردیم!".


تویتر به دفعات زیاد درارتباط با رشد متکی بر تعداد کاربران خود به چالش کشیده شده است. مجله وال استریت در این ارتباط می نویسد:  "اینگونه خدمات شبکه سازی اجتماعی، احساسات ناهمسان را در میان مردمی که از کاربران اولیه آنها بوده و دراستفاده از تکنولوژی زیرک و باهوش هستند برمی انگیزند. فانز می گوید این خدمات شیوه خوبی برای حفظ ارتباط با دوستانی است که سرشان شلوغ است. اما بعضی از کاربران درحالیکه با پیام نویسی درساعات غیرعادی، صورتحسابهای بالای تلفن همراه و نیازاطلاع به آشنایان  جهت متوقف ساختن آنها در اعلام نوع غذائی که برای شام می خورند دست به گریبان هستند، کم کم احساس می کنند که بیش از حد به این خدمات وابسته شده اند".


کاربران سرشناس تویتر شامل کاندیداهای ریاست جمهوری ایالات متحده جان ادواردز و باراک اوباما، وارن الیس آینده گرا، بازیگر استارگیت آتلانتیس دیوید هیولت، روبرت اسکوبل، بلاگر ایکس باکس لاری هریب ، آندرو برین هالیوود و پاد کسترهای معروف، لئو لاپورت و ورونیکا بلمونت ( وبسیاری دیگر ) هستند. لاپورت در4 آوریل 2007 بدلیل مشکلات ثبتی مربوط به علامت تجارتی TWiT از تویتر خارج و به جایکو پیوست.


اولین آسیب پذیری امنیتی در 7 آوریل 2007 توسط نیتش دانجانی گزارش شد. این مشکل مربوط به استفاده ازمبدا پیام اس ام اس بعنوان ثبت و تائید اعتبارکاربر بود. نیتش از fakemytext.com برای شوخی با یک پیام متنی استفاده کرده بود و تویتر نیز این پیام را برای صفحه قربانی این مسئله ارسال کرده بود. از خاصیب آسیب پذیری تنها در صورتی میتوان استفاده کرد که شماره تلفن قربانی شناخته شده باشد. با گذشت چند هفته از این اکتشاف، تویتر گزینه PIN را معرفی کرد که کاربران با استفاده از آن میتوانند پیامهای دارای مبداء SMS را که معتبر بوده و به ثبت رسیده باشند مشخص کنند.



:: موضوعات مرتبط: , ,
:: بازدید از این مطلب : 1149
|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : چهار شنبه 11 خرداد 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سایت رسمی حسابداری و حسابرسی

توئیتر فاکس

توئیتر فاکس

مدت زیادی است که توییتر به وب۲ آمده و استقبال خوبی هم از آن شده است. اما من  اوایلی که  توئیتر آمده  بود زیاد با اون حال نکردم و با خودم می‌گفتم: مثلا که چی من بخواهم از خودم گزارش بدم ؟ در حقیقت توییتر رو درک نکرده بودم ولی یواش یواش هر از گاهی توش می‌نوشتم ولی هنوز توییتر رو نفهمیده بودم تا این که از طریق همان توییتر با افزونه‌ی TwitterFox (برای فایرفاکس) آشنا شدم و از آنجا بود که معنای حقیقی توییتر رو فهمیدم و الان چند وقتی است که جزو پایه ثابت های توییتر شده ام و اگر خونه هم نباشم با موبایل توییت می‌کنم٬ در حقیقت TwitterFox به من کمک کرد تا مفهوم حقیقی توییتر رو درک کنم.

مطمئنا خیلی از  شما دوستان ٬ هم با TwitterFox آشنا هستند و هم خیلی قبل تر از من توییتر را درک کردید ولی من این مطلب رو برای آن دسته از دوستانم می‌نویسم که هنوز توییتر را نفهمیدند. توییتر از نظر من مثل یک صفحه چت٬ یک انجمن گفت و گو٬ یک وبلاگ٬ یک شبکه اجتماعی٬ یک سایت دوست‌یابی و بطور خلاصه یک مینی بلاگ می ماند در حقیقت توییتر خاصیت‌هایی از مفاهیم بالا را در خودش جا ی  داده با این تفاوت که افراد (توییتر بازها) راجع به خود٬ کارهایشان ٬ دوستانشان ، کارهایی که انجام می‌دند و خلاصه هر چیز دیگر (چون واقعا نمی‌توانم قدرت توییتر را در چند کلمه توصیف کنم) در جملاتی کوتاه بیان می‌کنند و در این بین از احوال دیگر دوستانشان و چیز های جالبی که آنها پیدا می‌کنند هم با خبر می‌شوند و حتی می‌توانند به سادگی به جمله آنها پاسخ بدهند و یا برای آنها پیام شخصی ارسال کنند.

حالا این وسط TwitterFox چی کاره است؟  توییتر فاکس توییتر رو به فایرفاکس شما می آورد و دیگر لازم نیست برای توییت کردن هر باره به توییتر بروید چرا که کاری ناپسند است :دی و لذت توییتر به راحت توییت کردن و زیاد توییت کردن است. اما برای این کار افزونه های زیادی ساخته شده اما توییتر فاکس چیز دیگری است. در درجه‌ی اول سادگی٬ سبکی و زیبایی محیط افزونه نظر من را به خودش جلب کرد که این موارد لذت توییت کردن را دو چندان خواهد کرد. اما مکانیزم فعالیت افزونه به این صورت است که یک آیکون به آیکون های نوار‌ وضعیت (statusbar) شما اضافه می‌کند و اگر دوستان شما توییت کرده باشند و شما نخوانده باشید تعداد آنها رو برای شما کنار همان آیکون نمایش میدهد (مثل افزونه گوگل ریدر) پس از این که روی همان آیکون کلیک چپ کنید صفحه توییتر افزونه برای شما باز می‌شود که لیست توییت های دوستانتان برایتان نمایش داده می‌شه که از این قسمت هم میتوانید توییت کنید و هم به توییت دوستانتان پاسخ بدهید ، هم توییت دوستانتان رو بخوانید و …

حجم فایل : ۷۲ کیوبایت



:: موضوعات مرتبط: , ,
:: بازدید از این مطلب : 1034
|
امتیاز مطلب : 21
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : چهار شنبه 11 خرداد 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سایت رسمی حسابداری و حسابرسی

حتما با افزونه Greasemonkey آشنایی دارید .

افزونه جالبی که که با هزاران هزار اسکریپ موجود و نوشته شده برای آن امکانات جالبی را در اختیارتان قرار می دهد .

جالب است بدانید  Greasemonkey یک اصطلاح امریکایی است که به معنای یک آدم فنی و تعمیرکار قوی است (+)

در این پست قصد داریم به معرفی چند اسکریپت جالب بپردازیم .

5454

گریزمانکی Greasemonkey و ۱+۹ افزونه جالب آن

تایپ فارسی در هر جا ، بدون نیاز به صفحه کلید فارسی ویندوز  - نمایش تعداد ایمیلهای جدید در Gmail با تغییر آیکون کوچک جیمیل - نمایش دوستان آنلاینتان در سایت Friendfeed  - دیکشنری قدرتمند بابیلون در فایرفاکس شما ! - اضافه کردن دکمه ایمیلهای مشاهده نشده در جیمیل - نمایش تعداد دقیق خوراک (RSS) های مشاهده نشده در گوگل ریدر -‌نمایش تعداد خوراک های مشاهده نشده شما در جیمیل تنها بخشی از اسکریپتهای جالبی هستند که با استفاده از گریز مانکی و فایرفاکس قادر به استفاده از آنها هستید .

»» شایان ذکر است لازم است برای اســتفاده از هر کـــدام از اسکریپتهای فوق ابتدا افـــزونه گریز مانکی را از این آدرس نصب کرده و سپس با مراجعه به صفحه هر کدام از اسکریپتهای معرفی شده ذیل در صفحه موجود بر روی دکمه Install کلیک کنید . پس از نصب اسکریپت لازم است یکبار فایرفاکس خود را restart کنید .

تایپ فارسی در همه جا ، بدون نیاز به فارسی ساز ویندوز:

اگر در سیستم عاملتان امکان تایپ حروف فارسی را ندارید نگران نباشید . اسکریپت Iranian Keyboard به همین منظور ساخته شده است .

iranian-keyboard

پس از نصب این اسکریپت در هر سایت و یا وبلاگی که قصد تایپ فارسی داشتید تنها کافی است کلیدهای ترکیبی Alt+Ctrl را فشار دهید تا بتوانید فارسی تایپ کنید . همان طور که اشاره شد نیازی به نصب بودن زبان فارسی بر روی سیستم عامل نیست .

«————————————————————————————————————–»

نمایش تعداد ایمیلهای جدید در Gmail با تغییر آیکون کوچک جیمیل :

یکی دیگر از اسکریپت های جالب افزونه گریزمانکی ، اسکریپتی است با نام Gmail Unread Message Count in Favicon .

 

gmail-unread-message-count-in-favicon

پس از نصب این اسکریپت در کنار آیکون کوچک جیمیل (Favicon) تعداد ایمیلهایی مشاهده نشده را خواهید دید …

«————————————————————————————————————–»

نمایش تعداد مشترکین خوراک سایت در گوگل ریدر در پایین مرورگر

این اسکریپت این امکان را به کاربر می دهد تا در هنگام مشاهده سایتها و وبلاگهای مختلف ، تعداد مشترکین خوراک آن سایت را در گوگل ریدر در پایین مرورگر خود مشاهده کنید.این اسکریپت در هنگام لود شدن صفحه لینک خوراک آن صفحه را در صورت وجود می یابد و با استفاده از اکانت گوگل ریدر شما درخواستی برای گوگل ارسال می کند و تعداد مشترکین خوراک آن سایت را نمایش می دهد.

google-reader-subscribers-count

یک استفاده خوب اسکریپت Google Reader Subscribers Count می تواند برای وبلاگهای وردپرس دات کام باشد که در آنها نمی توان خوراک وبلاگ را به صورت اتوماتیک به فیدبرنر Redirect کرد.

ورود به صفحه نصب اسکریپت Google Reader Subscribers Count

«————————————————————————————————————–»

اگر شما جزء کاربران سایت Friendfeed هستید . حتما برایتان جالب خواهد بود تا در هر لحظه از این موضوع که کدام یک از دوستانتان در فرندفید آنلاین هستند باخبر شوید .

friendfeed-buddy-list

اسکریپت Friendfeed Buddy List ‌دقیقا چنین عملی را برایتان انجام می دهد و با استفاده از آن می توانید در هر لحظه از دوستانی که هم اکنون در فرندفید آنلاین هستند باخبر شده و از آخرین فعالیت آنها (لایک - کامنت یا پست جدید) نیز باخبر شوید .

نسخه ویرایش شده مخصوص فارسی زبانان این اسکریپت را نیز با مراجعه به این آدرس می توانید دریافت کنید

«————————————————————————————————————–»

احتمالا شما هم با دیشکنری قدرتمند بابیلون آشنایی دارید …

اما حتماً برایتان جالب خواهد بود که گریزمانکی یک اسکریپت نیز دارد که شما را قادر می سازد تا در محیط فایرفاکس به راحتی به معنی کلمات فارسی به انگلیسی و انگلیسی به فارسی مورد نظر خود دست پیدا کنید … آن هم بدون نیاز به نصب بابیلون در کامپیوترتان و یا مشکلات مختلف برای نصب و کرک آن !

babylon-persian

۱- اسکریپت Multi-Lang Lookup Bar

2- اسکریپت Babylon persian

» پس از نصب اسکریپت ، برای استفاده از دیکشنری کلید F4 را در صفحه کلید بزنید

«————————————————————————————————————–»

با استفاده از اسکریپت Google Reader Unread Count in Gmail قادرید تا در محیط Gmail تعداد خوراک های مشاهده نشده خود را در Google reader ببینید

google-reader-unread-count-in-gmail

«————————————————————————————————————–»

شاید تاکنون سایتها و نرم افزارهای زیادی برای دانلود ویدئوها از یوتوب دیده باشید .

اما استفاده از گریز مانکی در این زمینه هم از همه چیز لذت بخش تر است .

با استفاده از اسکریپت Download YouTube Videos as MP4 , 3gp OR Flv یک گزینه به پایین ویدئوهای موجود در سایت یوتوب اضافه خواهد شد که با کلیک بر روی آن می توانید ویدئوی مورد نظر خود را در سه فرمت ۳GP - FLV و MP4 دریافت کنید .

download-youtube-videos-as-mp4-3gp-or-flv

به طور مثال اگر قصد دارید تا ویدئو خود را در تلفن همراه خود مشاهده کنید ، کافی است فرمت ۳GP‌ را دریافت کنید تا علاوه بر حجم پایین آن هنگام دانلود نیاز به نرم افزار دیگری برای تبدیل ویدئو به ۳GP هم نداشته باشید .

«————————————————————————————————————–»

بسیاری از ویدئوهایی که در سایت Youtube وجود دارند تنها به خاطر موزیکشان مشاهده می شوند . حتی برخی از ویدئوها دارای یک تصویر ثابت هستند و تنها صدای آن پخش می شود . علاوه بر آن شاید خیلی از مواقع برایتان پیش آمده باشد که از موزیک یکی از ویدئوهای یوتوب خوشتان آمده باشد .

اسکریپت simpleYoutubeToMp3 Mod شما را قادر می سازد تا از ویدئوهایی که در یوتوب مشاهده می کنید تنها صدای آن را در قالب یک فایل MP3 دریافت کنید !

simpleyoutubetomp3-mod

«————————————————————————————————————–»

اگر شما هم جزء نفراتی هستید که وبلاگهای مختلف و مورد علاقه تان را از طریق خوراک آنها (RSS) و سرویس Google Reader دنبال می کنید حتما اطلاع دارید که اگر تعداد پستهای خوانده نشده شما بیشتر از ۱۰۰۰ شود ، گوگل ریدر آنها را به صورت +۱۰۰۰ نمایش می دهد .

شاید برایتان جالب باشد که چرا گوگل چنین کاری را انجام میدهد ؟ و آیا قادر مثلا به محاسبه تعداد دقیق خوراک های مشاهده نشده که بیشتر از ۱۰۰۰ باشند نیست ؟

گوگل در این باره توضیح می دهد که : نمایش تعداد پست های مشاهده نشده خود نوعی اعتیاد و وابستگی رو ایجاد می کنه که کاربر رو مجاب به صفر کردن اون عدد می کنه و از همین رو تعداد بالای ۱۰۰۰ را نمایش نمی دهد و به همین دلیل در نسخه جدید Google Reader حتی امکان عدم نمایش تعداد خوراک ها را پیش بینی کرده است .

اما با استفاده از اسکریپت جالب گریزمانکی با نام Google Reader Unread Count می توانید همواره تعداد دقیق خوراک های مشاهده نشده خود را در گوگل ریدر مشاهده کنید

google-reader-unread-count

شایان ذکر است پس از استفاده از این اسکریپت ، علاوه بر نمایش کل خوراک های مشاهده نشده ، در دسته بندی های مختلفی هم که در گوگل ریدر ایجاد کرده اید عدد صحیح را مشاهده خواهید کرد

«————————————————————————————————————–»

چقدر به امنیت نام کاربری و کلمات عبور خود در سایتها و سرویسهای مختلفی که از آنها استفاده می کنید حساس هستید ؟

احتمالا شما هم مقالات زیادی را در مورد امنیت کلمات عبور خوانده اید و سعی کرده اید همواره از کلمات عبور مشکل و غیر قابل حدس و ترکیب حروف و اعداد و علامات مختلف استفاده کنید .

به طور مثال فرض کنید که کلمه عبور شما چیزی شبیه kLbvB1,&#@ op باشد .

اما هر چه قدر هم که از کلمات عبور مشکل استفاده کنید باز هم به راحتی کلمات عبور شما توسط یک نرم افزار Keyloger قابل کشف و ضبط هستند . اینگونه نرم افزارها با ضبط تمامی کلیدهای فشرده شده صفحه کلید ، تمامی فعالیتهای شما را از جمله کلمات عبورتان را ثبت می کنند .

پس چاره چیست ؟

اسکریپت سودمند دیگری با نام  Virtual Keyboard Interface برای گریز مانکی هست که در چنین مواقعی قابل استفاده است

virtual-keyboard-interface

از آنجایی که هیچ نرم افزار Keylogger ای قادر به ضبط کلیک های ماوس بر روی یک صفحه کلید مجازی نیست ، اینجاست که با استفاده از این روش می توانید مطمئن باشید کلمه عبورتان قابل کشف نخواهد بود .

این اسکریپت یه صفحه کلید مجازی را به فایرفاکستان اضافه می کند که در مواقع حساس (مثل ورود به حسابهای بانکداری اینترنتی و یا پرداختهای آنلاین و دیگر سایتهای مورد نظرتان ) قادر به استفاده از آن هستید .

ضمناً در نسخه جدید این اسکریپت زبان فارسی نیز اضافه شده است ، که در مواقعی که لازم به تایپ فارسی هم داشته باشید به کارتان خواهد آمد .



:: موضوعات مرتبط: , ,
:: بازدید از این مطلب : 1256
|
امتیاز مطلب : 32
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : چهار شنبه 11 خرداد 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سایت رسمی حسابداری و حسابرسی

آنالیز وب در زمینه تجاری به طور خاص به معنای استفاده از داده‌های جمع‌‌آوری‌شده از وب برای تعیین این امر است که کدام جنبه‌های وب‌سایت در جهت اهداف یک کسب و کار معین عمل می‌کنند.داده‌های جمع‌آوری‌شده تقریبا همیشه شامل گزارش‌های "ترافیک وب" هستند. این گزارش‌ها ممکن است حاوی میزان پاسخ ای ‌- میل، داده‌های کمپین‌های میل مستقیم، اطلاعات فروش، داده‌های کارکرد کاربران مثلا نمودار "هیت کلیک‌ها" و سایر اندازه‌گیرهای مرسوم باشند.


دو رویکرد تکنولوژیک
دو رویکرد تکنولوژیک اصلی برای جمع‌آوری داده‌های آنالیز وب وجود دارد:
- اولین روش "آنالیز لاگ‌فایل" (logfile analysis) است. در اين روش، لاگ‌فایل‌ها را -که وب سرور‌ها همه عملیات‌شان را در آنها ثبت می‌کنند- می‌خوانند.
- روش دوم "تگ‌دادن به صفحات" (page tagging) است که از "جاوا اسکریپت" روی هر صفحه استفاده می‌کنند تا هنگامی که یک مرورگر وب بر روی یک صفحه عمل می‌کند، یک سرور ثالث را خبردار کند.


آنالیز لاگ‌فایل
وب‌سرورها همیشه همه عملیات‌شان را در یک لاگ‌فایل ثبت می‌کنند. به زودی مشخص شد که این لاگ‌فایل‌ها که قابل خوانده‌شدن به‌وسیله یک برنامه هستند، می‌توانند داده‌‌هایی درباره محبوبیت یک وب‌سایت فراهم کنند. به این ترتیب نرم‌افزار‌های آنالیز لاگ‌فایل ظهور کردند.


در اوائل دهه 1990 آمار وب‌‌سایت عمدتا متشکل از شمارش تعداد تقاضا‌های ارائه‌شده مراجعین به وب‌ سرور بود. این رویکرد منطقی می‌نمود چرا که هر وب‌سایت اغلب شامل یک فابل منفرد HTML بود.اما با وارد شدن گرافیک به HTML [گرافیک وب] و وب‌سایت‌هایی که چندین فایل HTML را در بر می‌گرفتند، این شمارش دیگر چندان مفید نبود.اولین لاگ آنالایزر واقعی تجاری در سال 1994 بوسیله IPRO ساخته شد.دو واحد اندازه گیری هم در میانه دهه 1990 برای تعیین دقیق‌تر فعالیت انسانی روی وب سرورها ارائه شدند. این دو واحد "صفحه دیده‌شده "(page view) و "بازدیدکننده صفحه (page visit or session) بودند.


"صفحه دیده‌شده" به معنای تقاضای یک وب ‌سرور برای یک صفحه، در مقابل یک گرافیک، است، اما "بازدیدکننده صفحه" به معنای یک رشته از تقاضاها از یک مرجع با هویت منحصربه‌فرد است که پس از مدت معینی از عدم فعالیت، معمولا 30 دقیقه، منقضی شده است.
"صفحات دیده‌شده" و "بازدیدکنندگان صفحه" هنوز معیارهای اندازه‌گیری هستند که به طور رایج به نمایش درمی‌آیند، اما اکنون آنهارا هم ابزارهایی غیردقیق محسوب می‌کنند.


ظهور "اسپایدرها و روبات‌های" موتورهای جستجو [چطور موتورهاي جستجو كار مي‌كنند؟] در اواخر دهه 1990 به همراه "وب پروکسی‌ها" و "آدرس‌های IP به طور فعال اختصاص‌یابنده" برای شرکت‌های بزرگ و ISPها، شناسایی بازدیدکنندگان منحصر به فرد انسانی از یک وب‌سایت را مشکل‌تر کرد.


استفاده گسترده از "کش‌های وب" نیز مانعی بر سر راه "تحلیل لاگ‌فایل" ‌پدید آورد. اگر شخصی یک صفحه را دوباره ببیند، تقاضای دوم از کش مرورگر (browser cache) پاسخ داده می‌شود، و تقاضایی در وب‌ سرور دریافت نخواهد شد.این امر به معنای آن است که مسیر كليك شخص در سایت از دست می‌رود.با پیکربندی وب ‌سرور می‌توان بر "کش‌کردن" (caching) غلبه کرد، اما این کار ممکن است کارکرد بازدیدکننده از وب‌‌سایت را دچار اشکال کند.


تگ دادن به صفحه
نگرانی‌ها در مورد دقت تحلیل لاگ‌فایل با وجود کش‌شدن، و گرایش به انجام آنالیز وب به عنوان یک سرویس سفارشی دومین روش جمع آوری داده‌ها را پدید آورد: تگ‌دادن به صفحه یا “Web bugs”در میانه دهه 1990 به طور شایع شمارنده‌های وب را در وب‌سایت‌ها مشاهده می‌کردیم - تصاویری درون یک صفحه وب که تعداد دفعاتی را به نمایش می‌گذاشتند که آن تصویر درخواست می‌شد و به این ترتیب تخمینی از شمار بازدیدها از آن صفحه را به دست می‌داد.


در آخر دهه 1990 این تصویر قابل مشاهده به یک تصویر کوچک غیرقابل مشاهده تحول یافت که با استفاده از جاوا اسکریپت، به همراه درخواست تصویر؛ اطلاعات معینی درباره صفحه و بازدیدکننده را هم انتقال می‌داد.بعد یک شرکت آنالیزکننده وب می‌توانست این اطلاعات را از راه دور پردازش و آماری تفصیلی را تولید کند.سرویس‌های آنالیز وب همچنین فرآیند تخصیص‌دادن "کوکی" (‍Cookie) به کاربران را هم انجام می‌دهند و به این ترتیب می‌‌تواند آنها را حین بازدید و بازدیدهای بعدی به طور انحصاری شناسایی کنند.


با رواج استفاده از سلوشن"آژاکس"، شیوه جایگزینی برای کاربرد یک تصویر غیرقابل مشاهده ایجاد شده است: استفاده از فراخوان سرور از سوی صفحه اجراشده.
در این شیوه هنگامی که صفحه روی مرورگر وب اجرا می‌شود، یک قطعه کد آژاکس، سرور را احضار می‌کند و اطلاعات مربوط به مرجع را به آن منتقل می‌کند؛ بعد این اطلاعات را یک شرکت آنالیز وب جمع‌آوری می‌کند.



:: موضوعات مرتبط: , ,
:: بازدید از این مطلب : 1070
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : چهار شنبه 11 خرداد 1390 | نظرات ()